Varovanje osebnih podatkov

Osebni podatek

Je katerikoli podatek, ki se nanaša na posameznika, ne glede na obliko, v kateri je izražen. To so, kot na primer: ime in priimek, naslov, datum rojstva, elektronski naslov in telefonska številka.

Vaše osebne podatke, ki nam jih boste posredovali preko spletnih obrazcev, skrbno varujemo in vam zagotavljamo, da jih bomo uporabljali izključno za izvedbo nakupov, pošiljanje e-novic, akcijskih ponudbah, servisnih storitvah, pomembnih informacij glede naših storitev in za odgovor na vaša vprašanja, povpraševanja ali zahteve, ki ste nam jih posredovali preko obrazca na naši spletni strani ali preko drugega komunikacijskega kanala ali fizično na naslovu.

Podatki so shranjeni na strežnikih, zaščitenih z geslom in z omejenim dostopom. Uporabnikovi podatki ne bodo razkriti nobenim tretjim osebam, razen če to zahteva zakonodaja ali pa uporabnik za to poda soglasje.

EUROGARDEN d.o.o. ter ROTAR d.o.o. ne pošilja neželene ali vsiljene e-pošte uporabnikom, razen pomembnih e-poštnih sporočil o transakcijah ali drugih sporočil o ugodnostih in novostih.

Obdelava osebnih podatkov

Spoštujemo vašo zasebnost. Posledično obdelujemo vaše podatke samo, ko nam je to dovoljeno. Podjetje osebne podatke hrani in obdeluje za čas veljave pogodbenih razmerij, do ureditve in izpolnitve pogodbenih obveznosti, zastaranja vseh terjatev ali za čas, za katerega je uporabnik podal soglasje. Za vsa poslovna razmerja velja, da mora podjetje v skladu z davčnimi in finančnimi predpisi ter zakonodajo in standardi, ki urejajo vodenje poslovnih knjig in hrambo dokumentacije, hraniti račune in podporno dokumentacijo ter podatke še deset let do zaključka leta, na katerega se poslovni dogodek nanaša. Podjetje omogoča in odobri dostop do zbranih osebnih podatkov pooblaščenim osebam podjetja. Pogodbeni partnerji imajo dostop do podatkov za namen vzdrževanja in nadgradnje programske opreme in spletne strani, dostave/prevzema izdelkov ali storitve obdelave plačil. Vaše podatke posredujemo drugim prejemnikom le, kadar je to potrebno za izpolnitev pogodbe z vami, ko imamo mi ali prejemnik upravičen interes za razkritje vaših podatkov, če ste podali soglasje za ta prenos ali kadar smo podatke dolžni posredovati na podlagi zakonskih določb ali izvršljivih administrativnih ali sodnih nalogov. Naši pogodbeni partnerji so zavezani k spoštovanju varstva osebnih podatkov.

Pomeni kakršnokoli delovanje ali niz delovanj, ki se izvaja v zvezi z osebnimi podatki, ki so avtomatizirano obdelani ali ki so pri ročni obdelavi del zbirke osebnih podatkov ali so namenjeni vključitvi v zbirko osebnih podatkov, zlasti zbiranje, pridobivanje, vpis, urejanje, shranjevanje, prilagajanje ali spreminjanje, priklicanje, vpogled, uporaba, razkritje s prenosom, sporočanje, širjenje ali drugo dajanje na razpolago, razvrstitev ali povezovanje, blokiranje, anonimiziranje, izbris ali uničenje; obdelava je lahko ročna ali avtomatizirana (sredstva obdelave).

Vaše osebne podatke varujemo v skladu s trenutnim stanjem tehnike. Prenos SSL (Secure Socket Layer) deluje na podlagi 265-bitnega kodiranja, ki zagotavlja, da tretji ne morejo prebrati vaših osebnih podatkov. Naš strežnik bo morda zavrnil starejše različice brskalnikov, ki uporabljajo 40-bitno ali 56-bitno kodiranje. Zato priporočamo, da namestite najnovejšo različico brskalnika.

Zbiranje osebnih podatkov

Določbo o zbiranju podatkov jemljemo resno. Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno. Kadar obiščete našo spletno trgovino in v primeru da ne kupite ničesar, se vaša identiteta ne razkrije. Kar zabeležimo ob vašem obisku, je vaš IP naslov, datum in čas, ter strani/podstrani, ki ste si jih ogledali. Prav tako zabeležimo operacijski sistem vaše naprave, različico ter jezikovne nastavitve.

V primeru, ko oddate naročilo, pa potrebujemo vaše podatke za realizacijo vašega naročila. Od vas bomo potrebovali ime in priimek, naslov, vašo telefonsko številko in vaš email naslov. Brez razloga vas ne bomo klicali ali vam pošiljali promocijsko pošto. Vsi vaši podatki so, v primeru registracije, dostopni preko »Uredi profil«.
Podatke o vaših kreditnih ali debetnih karticah ne hranimo. 

Analiza podatkov (sledenje)

Naša spletna trgovina uporablja spletni program »Google Analytics« in v sklopu te storitve uporabljamo sledenje konverzijam. V primeru, da kliknete na naš oglas se piškotek za sledenje konverzijam shrani na vaš računalnik, vendar pa ta piškotek ni več veljaven po 30 dneh. Vsak obiskovalec prejme različen piškotek, zato ni mogoče da bi piškotkom lahko sledili izven spletne trgovine. Informacije, ki se s sledenjem pridobi, se uporablja za analizo in izdelava statistik o uspešnosti oglaševalskih kampanij.
Podatki o podjetju: Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA;.

Posredovanje vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke uporabljamo izključno za namene, ki smo jih opisali. V nobenem primeru vaši podatki ne bodo posredovanji tretjim osebam.

Varovanje vaših podatkov obravnavamo zelo resno, zato vaše podatke obdelujemo z veliko pozornostjo in v skladu z veljavno zakonodajo o varovanju podatkov. Za zaščito naše spletne strani pred tveganji, prisotnimi pri obdelavi osebnih podatkov smo sprejeli organizacijske in tehnične varnostne ukrepe. Prav tako smo k temu zavezali naše pogodbene partnerje, ki nam omogočajo zagotavljanje in vzdrževanje spletne strani ter programske opreme. Podjetje omogoča in odobri dostop do zbranih osebnih podatkov zgolj pooblaščenim osebam podjetja. Vaše podatke posredujemo drugim prejemnik tudi v primeru in le, kadar je to potrebno za izpolnitev pogodbe z vami, ko imamo mi ali prejemnik upravičen interes za razkritje vaših podatkov, če ste podali soglasje za ta prenos ali kadar smo podatke dolžni posredovati na podlagi zakonskih določb ali izvršljivih administrativnih ali sodnih nalogov.

VAŠE PRAVICE V ZVEZI Z OSEBNIMI PODATKI

Vaša pravica do informacij o vaših podatkih

Na zahtevo vam bomo posredovali informacije o podatkih, ki jih hranimo o vas.

Vaša pravica do popravka in dopolnitve podatkov
Popravili bomo nepravilne podatke o vas, če nas boste ustrezno obvestili. Dopolnili bomo nepopolne podatke, če nas boste ustrezno obvestili, v kolikor so ti podatki potrebni za predvideni namen obdelave podatkov.

Vaša pravica do prenehanja dobivanja oglasnih sporočil, do preklica soglasja in do izbrisa podatkov
Registrirani uporabniki lahko enostavno in hitro prenehajo prejemati e-pošto od EUROGARDEN d.o.o. in ROTAR d.o.o. tako, da na e-poštni naslov splet@eurogarden.si pošljejo zahtevek z besedilom odjava. 
Tudi svoje soglasje za prihodnjo obdelavo vaših podatkov lahko kadarkoli prekličete. To ne vpliva na zakonitost obdelave vaših podatkov do trenutka, ko je vaše soglasje umaknjeno.
Na zahtevo bomo izbrisali informacije, ki jih hranimo o vas. Vendar pa se nekateri podatki izbrišejo šele po določenem obdobju hrambe, na primer, ker moramo v nekaterih primerih hraniti podatke po zakonu ali ker te podatke potrebujemo, da bi izpolnili naše pogodbene obveznosti do vas.

Vaša pravica do ugovora proti obdelavi podatkov
Obdelavi prihodnjih podatkov lahko kadar koli nasprotujete, v kolikor obdelujemo vaše podatke na podlagi ene od pravnih utemeljitev iz člena 6 (1e ali 1f) Uredbe (EU) 2016/679. Če ugovarjate, bomo prenehali obdelovati vaše podatke pod pogojem, da ni nobenega nujnega in upravičenega razloga za nadaljnjo obdelavo.

Vaša pravica do prenosa podatkov
Na vašo zahtevo vam lahko zagotovimo določene informacije v strukturirani, običajni in strojno berljivi obliki.

Vaša pravica do pritožbe nadzornemu organu
Pritožbo glede varovanja podatkov lahko vložite pri organu za varovanje podatkov: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, www.ip-rs.si.

Kontakt za vsa vprašanja glede varstva osebnih podatkov
V primeru kakršnih koli vprašanj v zvezi z varovanjem podatkov ali uveljavljanjem svojih pravic nas lahko kontaktirate na: splet@eurogarden.si Informacije o ukrepih, sprejetih na podlagi vaših zahtevkov vam bomo praviloma zagotovili v roku enega meseca.

Opozorilo: Uporabniki, mlajši od 16 let, nam lahko posredujejo svoje osebne podatke samo s soglasjem staršev ali zakonitega skrbnika.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.
Ponudnik ne sme sprejemati naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Enako velja za video predstavitve, ki so namenjene boljšemu prikazu uporabe artikla, pri katerem pa so lahko uporabljeni rekviziti, ki ne pripadajo k nosilnemu artiklu določene ponudbe, objavljene na spletni strani eurogarden.eu ali na rotar.si. Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka. Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog.

Pritožbe in spori

  • Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
  • Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
  • Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.
  • Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina eurogarden.eu in rotar.si in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Podatki o upravljalcu se nahajajo na povezavi "O podjetju", kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.

Vse slike so simbolične!

Dobrova, 29. 6. 2023