Nedelja, 23. Julij

Zakaj za olivno olje uporabljati temne steklenice?

Ali ste vedeli, da je barva steklenice za olivno olje zelo pomembna? V kolikor je le mogoče, vam svetujemo, da kupite olivno olje, ki je polnjeno v temne steklenice. Svetloba namreč olivnemu olju škoduje.

Prav tako vam priporočamo, da olivnega olja ne shranjujete v hladilniku. Olivno olje se v hladilniku strdi in postane motno, ko je izpostavljeno mrazu. Prav zato ni nikakršne potrebe, da ga shranjujete v hladilniku.

Olivno olje je treba primerno shranjevati

Olivno olje je potrebno shranjevati na primerni temperaturi med 15°C in 25°C. Poleg tega je olivno olje potrebno shranjevati na temnem mestu. Sončna svetloba namreč povzroča oksidacijo olivnega olja in zmanjšuje njegovo svežino.

Pazite, da olivno olje ne oksidira

Olivno olje ima omejen rok uporabe, zato ga je potrebno uporabiti še pred iztekom roka. Svetujemo vam tudi, da vedno preverite, ali je steklenica olivnega olja popolnoma zaprta. Tako boste namreč preprečili, da bi zrak povzročil njegovo oksidacijo.

Vse za oljkarje na enem mestu

Ali imate tudi vi oljčni nasad? Preverite bogato ponudbo izdelkov za oljkarje v vrtnih centrih Eurogarden na Dobrovi pri Ljubljani in v Krškem. Našo ponudbo lahko najdete tudi v spletni trgovini eurogarden.eu.

Nazaj

Povezani izdelki

RA 698110
Na zalogi