Sreda, 19. Oktober

Svetujemo: Čebulice sadimo oktobra

Večino pridelkov smo do oktobra že pobrali. Zdaj je čas, da začnemo razmišljati o novi vrtnarski sezoni. Jeseni sadimo spomladanske čebulice.

Od sredine oktobra dalje je čas za sajenje jesenskih sort česna. Tako bo vaš pridelek v novi sezoni bogat in kakovosten. Oktobra pa lahko v zemljo posadimo tudi narcise, tulipane, hijacinte in druge spomladi cvetoče čebulnice. Slednje namreč potrebujejo določeno obdobje nizkih temperatur, da začno poganjati.

Čas sajenja čebulnic je od konca septembra do novembra, oziroma vse do zmrzali

Najbolje je izkoristiti lepe jesenske dni, ko je zemlja še topla in tudi delo prijetno, saj nas grejejo topli jesenski sončni žarki. Predvsem ne smemo pustiti, da nas mraz preseneti.

Pri sajenju vam resnično svetujemo, da upoštevamte navodila na embalaži, glede na globino sajenja in višino rasti. Čebulice sadimo v skupine, da imajo za rast dovolj prostora. Na splošno velja pravilo: čebulico posadimo približno dvakrat globlje od njene velikosti.

Sajenje čebulic cvetlic

Svetujemo vam, da pred sajenjem čebulic rož temeljito premislite, kakšno barvno kombinacijo si želite na svojem vrtu. S kombiniranjem različnih čebulnic in pravilno izbiro barv lahko spretni vrtnar ustvari zanimive, dolgo cvetoče kombinacije.

Ne pozabite na primerno ročno orodje

Pri delu na vrtu potrebujete kakovostno vrtno orodje. Motike, vile, grablje, lopate in ostale vrtne pripomočke blagovne znamke Ramda lahko kupite v vrtnih centrih Eurogarden na Dobrovi pri Ljubljani ter v Krškem. Celotno ponudbo vrtnih pripomočkov pa najdete tudi v naši spletni trgovini www.eurogarden.eu.

Poleg tega vam svetujemo, da pri delu na vrtu vedno uporabljate tudi kakovostne zaščitne rokavice in primerno delovno obutev. Le tako boste lahko preprečili nepotrebne poškodbe pa tudi vaše roke bodo manj trpele.

Nazaj

Povezani izdelki

-12%
2,29 €
2,02 €
PLA 863036
Na zalogi
-5%
2,99 €
2,84 €
PLA 863013
Na zalogi
-12%
2,29 €
2,02 €
PLA 863418
Na zalogi