Predviden čas branja: 4 min
Torek, 16. Januar

Razvoj zelene energije in blagovna znamka Ramda

Kakšne so glavne prednosti uporabe električnih in baterijskih vrtnih strojev blagovne znamke Ramda v primerjavi z motorji na notranje izgorevanje?

David Rotar pravi, da je prednost predvsem v tem, da so baterijski in akumulatorski vrtni pripomočki, ki jih vrtnarji, sadjarji in vinogradniki potrebujejo za svoje delo, precej lažji. "Prav tako je enostavnejše vzdrževanje omenjenih izdelkov Ramda in kar je še pomembnejše, da eno baterijo lahko uporabljate za velik nabor proizvodov", dodaja David. To pomeni, da tudi za shranjevanje akumulatorskih vrtnih pripomočkov potrebujete manj prostora.

David Rotar, komercialni direktor podjetja Rotar
David Rotar, komercialni direktor podjetja Rotar

Kako se blagovna znamka Ramda loteva trajnostnih pristopov pri razvoju svojih izdelkov?

"Neprestano spremljamo razvoj trga in predvsem povpraševanje potrošnikov", pove komercialni direktor David Rotar in dodaja: "Ves čas spremljamo tudi trende in ključne korake velikih proizvajalcev, ki nam s svojimi izkušnjami in znanjem dajejo navdih tako pri razvoju, kot tudi pri pozicioniranju novih produktov na prodajne police."

V skrbi za ohranjanje okolja moramo razvijati vedno naprednejše in dovršene izdelke, ki nam bodo pomagali pri ohranjanju narave. Razvoju zelenih tehnologij in zmogljivih vrtnih strojev sledi tudi blagovna znamka Ramda, čemur pripomore vrhunsko slovensko znanje.

David Rotar, komercialni direktor podjetja Rotar d.o.o. skrbi, da se izdelki blagovne znamke Ramda razvijajo v svoji kakovosti, vzdržljivosti in trajnosti. Gre za širok asortima izdelkov za urejanja okolice in vrta, za pripomočke, ki so namenjeni sadjarstvu in za stroje brez katerih si gozdarji svojega dela ne morejo predstavljati.

"Če smo natančni, prehod na zeleno energijo pomeni hiter razvoj baterijskih in akumulatorskih pripomočkov, kot so kose, škarje, žage, kosilnice, freze za zemljo, multifunkcijsko orodje in pihalniki", pravi David Rotar.

Blagovna znamka Ramda uspešno sledi trendom razvoja zelenih tehnologih

Blagovna znamka Ramda je po besedah komercialnega direktorja Davida Rotarja v koraku s časom in uspešno sledi trendom razvoja zelenih tehnologih. Razvoj blagovne znamke Ramda pomeni konstanten preplet pričakovanj trga, povpraševanja kupcev ter nenazanje tudi sledenje smernicam in normativom Evrope in sveta. Treba pa je poudariti, da smo v Sloveniji in na Balkanu še vedno v velikem zaostanku kar se tiče zanimanja za izdelke t.i. zelenih tehnologih, saj zaenkrat tudi država še ni striktna pri uporabi zelenih tehnologij.

Tako imamo za leti 2025 in 2026 pripravljene številne nove baterijske in akumulatorske vrtne pripomočke, ki bodo zagotovo zanimivi za slovenskega kupca. Res pa je, da se mora naš trg še prilagoditi in postati bolj zaupljiv do zelenih tehnologij, svoje pa bo seveda morala dodati tudi država.

David, ne tako dolgo nazaj ste bili na obisku v eni izmed tovarn v tujini, kjer izdelujejo vrtne stroje blagovne znamke Ramda. Nam lahko zaupate, kateri izdelki pridejo na prodajne police v letu 2024?

Konec lanskega leta smo preživeli kar nekaj časa v tovarnah, kjer proizvajamo izdelke Ramda. Tam smo uspešno uskladili veliko izboljšav vrtnih pripomočkov, ki bodo v ponudbi že v letu 2024, nekaj pa jih, kot že rečeno, pride na trg v letu 2025.

Predvsem se še vedno govori o področju motornih izdelkov, ni pa zanemarljiv podatek, da bo v letu 2025 v ponudbi tudi dodaten, večji nabor baterijskih artiklov v linijah RAMDA v 20V, 40V in 60V. Ponudba novih baterijskih in akumulatorskih izdelkov bo tako zajemala nabor izdelkov za najrazličnejše potrošnike, pomembno pa je tudi, da ohranjamo kompatibilnost baterij za različne vrtne stroje.

Nazaj

Povezani izdelki

-6%
209,99 €
197,39 €
RA 698009
Na zalogi
-20%
899,99 €
719,99 €
RA 698412
Na zalogi
-6%
529,99 €
498,19 €
RA 698419
Na zalogi