Nedelja, 12. Februar

VIDEO: Kako pravilno vzdrževati motorno žago?

Redno vzdrževanje delovnih strojev in pripomočkov podaljša njihovo življenjsko dobo. Motorne žage pri tem niso nobena izjema.

Pri motornih žagah je pomembno redno čiščenje zračnega filtra, ki se ga enostavno spiha s kompresorjem. S tem učinkovito in hitro odstranimo žagovino. Po odstranjevanju zračnega filtra ne pozabite zamašiti vseh odprtin v motor, saj bi lahko umazanija poškodovala motor ter povzročila motnje pri delovanju motorne žage.

Po delu z motorno žago morate sneti in očistiti tudi zaganjač. Na tem delu motorne žage se namreč nabere veliko umazanije in žagovine. Dovolj je, da zaganjač samo spihate s kompresorjem na zrak.

Ne pozabite na vzdrževanje oljne črpalke. Priporočamo čiščenje s pralnim gorivom, specializiranim sprejem ali 'brake cleanerjem'. Ko motorno žago v celoti očistite, vedno po uporabi iztočite staro gorivo, da ne bi povzročili dolgoročne škode na motorni žagi.

Po uporabi motorne žage vedno očistite tudi vse kanale meča motorne žage, kjer teče veriga. Nato meč spihajte tudi s kompresorjem. Meč ima namreč luknjico, v katero doteka olje za mazanje verige motorne žage. V kolikor veriga nima dovolj mazanja, pride do pregrevanja in uničevanja tako meča, kot tudi verige motorne žage.

Še več nasvetov za vzdrževanje motornih žag si lahko pogledate na video posnetku. Za vse informacije in vprašanja o motornih žagah so vam v vrtnih centrih Eurogarden na voljo tudi izkušeni svetovalci.

Preverite ponudbo gozdarske opreme v spletni trgovini eurogarden.eu.

Nazaj

Povezani izdelki

-6%
4,59 €
4,31 €
OL 004
Na zalogi
-6%
125,99 €
118,43 €
RA 895056
Na zalogi
-8%
19,99 €
18,39 €
RA 698377
Na zalogi