Torek, 28. Marec

Kako pravilno vzdrževati baterijske vrtne stroje?

Baterijski stroji so vse bolj zaželeno delovno orodje vrtičkarjev, vrtnarjev in sadjarjev. Poleg pravilne uporabe baterijskih vrtnih strojev je pomembno, da jih znamo tudi pravilno shranjevati za obdobje, ko jih ne potrebujemo.

Najpomembnejša naloga za dolgo življenjsko dobo baterijskih vrtnih strojev je pravilno shranjevanje baterij. Baterijski vrtni stroji niso neuničljivi, zato je potrebno redno vzdrževanje.

Po koncu uporabe moramo katerikoli baterijski vrtni stroj pripraviti na naslednjo uporabo, oziroma na zimovanje. Ključnega pomena je polnjenje baterij, ki ga moramo izvesti tako, da baterije vedno napolnimo do konca.

Baterije polnimo najmanj vsake tri mesece

V obdobju, ko baterijskega vrtnega stroja ne uporabljamo, je potrebno baterijo napolniti vsake tri mesece. Tako bateriji podaljšamo življenjsko dobo.

Ob tem vas moramo opozoriti, da polnilcev z napolnjenimi baterijami nikoli ne puščajte priklopljenih na električno omrežje dlje, kot je to potrebno. S takšnim početjem lahko baterijo vašega vrtnega stroja hitro uničite.

V kolikor smo baterijo v zimskem času pozabili polniti, lahko baterija 'zaspi' do te mere, da je ni več mogoče uporabljati. V tem primeru moramo za nadaljnjo uporabo vrtnega stroja v novi sezoni kupiti novo baterijo.

Baterijsko orodje redno čistite in vzdržujte

Tako kot za vrtne stroje in pripomočke na motor z notranjim izgorevanjem tudi pri baterijski vrtnih strojih velja, da jih je treba redno čistiti po vsaki uporabi. Prav tako je potrebno sproti podmazovati gibljive dele in mehanizme, da preprečimo trenje in pregrevanje materialov.

Nazaj

Povezani izdelki

-20%
359,99 €
287,99 €
RA KH-TM
Na zalogi
-6%
289,99 €
272,59 €
RA 698008
Na zalogi
-6%
179,99 €
169,19 €
RA 698452
Ni na zalogi
Informativna cena: 169,19 € Predvidena dobava 15.05.2024