Petek, 08. September

Kaj vse potrebujete za varno delo v gozdu?

Varnost pri delu v gozdu je naloga vsakega gozdarja. Za varno delo v gozdu potrebujemo dobro in kvalitetno zaščitno opremo, prav tako ne sme manjkati tudi kvalitetno orodje s katerim gozdar dela.

Pomembno je, da se vedno držite najvišjih standardov varnosti

Pri delu v gozdu morate vedno nositi ustrezno zaščitno opremo. To vključuje varnostno čelado, glušnike, očala za zaščito pred prahom in drobci, zaščitno obleko ter zaščitne rokavice in zaščitne čevlje.

Zaščitna oprema bo zmanjšala tveganje za nastanek poškodb in zagotovila, da boste pripravljeni na morebitne nevarnosti.

Pred začetkom dela preglejte motorno žago

Ena ključnih nalog pred odhodom v gozd je preverjanje stanja motorne žage. Preveriti moramo tako nivo olja in goriva, kot tudi čistočo zračnega filtra, filtra goriva in stanje verige ter meča. Orodje vedno uporabljajte v skladu z navodili proizvajalca.

Za servis in vzdrževanje vaše gozdarske opreme so vam vedno na voljo v Rotar servisni mreži po vsej Sloveniji. Delo v servisnih delavnicah opravljajo strokovno usposobljeni mehaniki, ki redno izpopolnjujejo svoje znanje na šolanjih, ki jih organizirajo proizvajalci strojev in motorjev.

Poleg motorne žage potrebujete tudi ročno orodje

Pri delu v gozdu ali doma ne smemo pozabiti tudi na primerno ročno orodje. Med pomembno ročno orodje sodijo sekire, gozdarski cepini, gozdarske dvigalke, zagozde, gozdarski metri in še bi se kaj našlo. Vedno ocenite, kaj od ročnega orodja potrebujete preden pričnete z delom, saj pri delo v gozdu ali spravilu lesa ni veliko prostora za improvizacijo.

Varnost pri delu v gozdu je ključnega pomena, saj lahko prepreči hude nesreče in poškodbe. Ne pozabite, da se vedno posvetujete z izkušenimi strokovnjaki v vrtnih centrih Eurogarden in upoštevajte njihove nasvete. Z dobrim načrtovanjem, ustrezno opremo in zavestjo o varnosti boste lahko uživali v svojem delu v gozdu, ne da bi tvegali svoje zdravje in varnost. Zavedajte se, da je varnost na prvem mestu! Naj bo vaše delo v gozdu uspešno in varno!

Nazaj

Povezani izdelki

-10%
34,99 €
31,49 €
OR 562412
Na zalogi
-30%
45,99 €
32,19 €
RA 430612/38
Na zalogi