Sreda, 26. April

Kako pravilno vzdržujemo motorno kosilnico?

Motorno kosilnico je vsekakor priporočljivo izbrati za površine, večje od 500 kvadratnih metrov. Za manjše površine v vrtnem centru Eurogarden svetujemo uporabo baterijske kosilnice ali preostalega baterijskega programa.

Velik poudarek moramo dati na vzdrževanje kosilnice. Tokrat se bomo osredotočili prevsem na motorne kosilnice.

Kako pogosto brusiti nože motorne kosilnice?

Nože moramo nabrusiti vsaj po vsaki peti ali deseti košnji, kar pa je odvisno od tega, kakšno zelenico želite imeti. Z boljšimi noži bo tudi trava na vrtu lepša.

Kdaj je treba menjati olje pri motorni kosilnici?

Menjava olja je pri vseh motornih strojih enkrat na sezono. Svetujemo, da olje zamenjamo in stroj pripravimo za nadaljnje delo kar takoj po končani sezoni, tako da v novo vrtnarsko sezono vstopimo z že pripravljeno kosilnico. Pri novih kosilnicah pa je priporočljivo olje zamenjati takoj po petih urah uporabe. Tako se morebitni ostanki v motorju očistijo, potem pa olje lahko menjamo le enkrat v sezoni. Drugače pa zelo priporočamo, da pred vsakim zagonom preverimo raven olja v motorju in se tako zavarujemo pred težavami, ki lahko nastanejo, če v motorju ni olja.

Kdaj pa moramo zamenjati filtre in zakaj je bolje kosilnico peljati na pooblaščeni servis?

Največ za svoje stroje naredimo, če jih v popravilo in vzdrževanje zaupamo pooblaščenim serviserjem, saj delo v servisnih delavnicah opravljajo strokovno usposobljeni mehaniki, ki redno izpopolnjujejo svoje znanje na šolanjih, ki jih organizirajo proizvajalci strojev in motorjev.

Vrtni center Eurogarden ima razvejano servisno mrežo Eurogarden, servisno mrežo Ramda in pooblaščeni servis ROTAR, kjer lahko servisirate vse pri nas kupljene vrtne kosilnice in traktorje, motorne žage in motorne kose. Pri vseh servisnih popravilih se na motorjih uporabljajo originalni rezervni deli, saj so le-ti preizkušeni in ustrezne kakovosti za pravilno in dolgotrajno delovanje motorja, ki s tem obdrži vse svoje predpisane lastnosti in zmogljivosti.

Sicer pa je filter zraka priporočljivo zamenjati od dva- do trikrat na leto, seveda odvisno ponovno od tega, v kakšnem stanju je filter in kakšen tip filtra je vgrajen v motorju.

Če niste vešči zamenjave, je bolje priti na servis, da strokovno uredijo menjavo filtra, menjavo olja, brušenje noža in pregled svečke.

Nazaj

Povezani izdelki

-5%
2.799,99 €
2.659,99 €
KS TC8416H
Na zalogi
-6%
419,99 €
394,79 €
RA 698586/Y196V
Na zalogi